В Росії заперечили існування проекту "Новоросія"
Категорія
Політика
Дата публікації

В Росії заперечили існування проекту "Новоросія"

В Росії заперечили існування проекту "Новоросія"
Джерело:  apostrophe.ua

В Кремлі не збиралися створювати ніякої «Новоросії», однак після того, як виникла необхїдність вплинути на Україну, під  дії президента РФ Володимира Путіна  підвели «красиве» обгрунтування.

Про це розповів російський історик Валерій Соловей, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Апостроф».

«Ні про яку "Новоросію" не йшлося. Всі розуміли, що треба якось вплинути на Україну, але не знали, як саме», — сказав він.

Соловей додав, що, «коли все почалося, а конфлікт став розгортатися, під цю ситуацію заднім числом була підведена гарна історія».

«У стратегії усе робиться інакше: ви нікому нічого не кажете, швидко досягаєте своїх цілей, а потім про це говорите. Тим часом в РФ усе інакше. Приймається, зрозуміло ким, рішення, а потім аналітики та ідеологи починають пояснювати, в чому його зміст. Це називається раціоналізація», — розповів експерт.

За його словами, «постфактум, заднім числом», у Кремлі почали концептуалізувати історію», хоча «спочатку нічого такого не було».

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше в українському Кабміні розповіли про втрати української армії за час АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?