В Росії затримали українця за підозрою у замаху на Прилєпіна
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії затримали українця за підозрою у замаху на Прилєпіна

В Росії затримали українця за підозрою у замаху на Прилєпіна
Джерело:  online.ua

В російському Нижньому Новгороді місцеві правоохоронці затримали вихідця з України, якого підозрюють у скоєнні замаху на кремлівського пропагандиста Захара Прилєпіна.

Джерело: російські Telegram-канали

Що відомо про арешт українця за підозрою у замаху на Прилєпіна 

За інформацією Telegram-каналу Baza із посиланням на власні джерела, російські правоохоронці затримали чоловіка у віці 30 років, який подобово знімав квартиру у Нижньому Новгороді буквально за день до замаху на кремлівського пропагандиста.

В силовиків викликало підозри, що затриманий є уродженцем з Харківщини.

Також російські ЗМІ повідомляють, що у минулому затриманого чоловіка вже притягали до кримінальної відповідальності.

Де саме – в Україні, чи Росії - не уточнюється. Ніякого прямого зв'язку затриманого з вибухом автомобіля Прилєпіна поки не встановлено.

Відомо, що чоловік родом з України і нещодавно отримав російське громадянство. 30-річного жителя Нижегородської області бачили місцеві з села Піонерське протягом двох днів, він просто ходив по лісі, - повідомляє Telegram-канал 112.

За інформацією Telegram-каналу Mash, чоловіка затримали в лісосмузі, але невідомо, чи це сталось поблизу місця вибуху і чи то та сама людина, яку бачили протягом двох днів жителі згаданого села.

Російські силовики також продовжують пошук ймовірних підозрюваних на території Підмосков'я.

Хто може стояти за замахом на Прилєпіна 

На думку відомого російського політолога Анатолія Несміяна, замах на Прилєпіна свідчить про активну боротьбу російських владних кол, близьких до Кремля.

Політолог зазначає, що у цій війні правлячих еліт більше не має правил.

Він зазначив, що внутрішня російська політика "має чисто візантійський вигляд" і представляє з себе "безперервну запеклу боротьбу угруповань".

Проблема в тому, що зараз, в період важкої кризи, діє правило "правил більше немає", а тому різні ворогуючі угруповання, що протистоять один одному, переходять до тактики прямого насильства і терору один по відношенню до одного, - пояснює Несміян.

Акції, подібні замаху на Прилєпіна, політолог розглядає як свого роду послання або "привіти", якими обмінюються угруповання.

Адресат послання прекрасно розуміє, хто саме його послав, і що саме укладено в посланні. Зовнішнім по відношенню до цих угруповань спостерігачам може бути незрозуміло, що відбувається, але тут головне, щоб джерело сигналу і його одержувач розуміли один одного, - зазначає Несміян.

Він також припустив, що за організацією замаху на Прилєпіна могли стояти не професійні вбивці, а "любителі", зважаючі на складність операції.

Також він висловив сумнів, що Україна стала б витрачати зусилля на усунення такої незначної фігури як Прилєпін.

З найвищим ступенем ймовірності мова йде виключно про внутрішні процеси. Внутрішніх замовників і виконавців усіх цих гучних подій, - наголошує Несміян.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?