В Росії заявили про візит українських політиків в окупований Крим, СБУ перевіряє
Категорія
Політика
Дата публікації

В Росії заявили про візит українських політиків в окупований Крим, СБУ перевіряє

В Росії заявили про візит українських політиків в окупований Крим, СБУ перевіряє
Джерело:  РІА Новини

У Росії заявили про прибуття в окупований Крим на третю річницю анексії півострова делегації європейських і українських політиків; Служба безпеки України зайнялася перевіркою цього повідомлення.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.
Як розповів депутат Держдуми Росії Руслан Бальбек, делегація прибула в Крим "за пошуком правди"
За його словами, в делегацію ввійшли "розсудливі українські політики", які "не знаходяться під впливом націоналістичного чаду".
Читайте також: Діти з автоматами: мережу вразили фото і видео "урочистостей" в окупованому Криму
"Це перший візит представників української політики", — підкреслив він.
У свою чергу, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов доручив СБУ розслідувати цю інформацію для подальшого введення санкцій проти них.
"СБУ має підготувати і подати на розгляд РНБО перелік офіційних осіб з Європарламенту, а також політиків з країн Європейського союзу, СНД і Латинської Америки, які, за повідомленнями російських ЗМІ, прибутку з триденним візитом в аннексированный Крим", - цитує Турчинова прес-служба відомства.
При цьому він підкреслив, що "перевірці підлягає також інформація про перебування у Криму громадян України".
"У разі підтвердження інформації про участь у цій пропагандистській акції українських громадян, проти них повинні бути відкриті кримінальні провадження, у відповідності з чинним законодавством", - резюмував Турчинов.
Як повідомляв ONLINE.UA, після візиту на окупований півострів делегації сербських парламентарів МЗС України викликав посла Сербії для пояснень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?