В Самоа масштабна епідемія кору вбила понад 50 дітей: що потрібно знати кожному
Категорія
Події
Дата публікації

В Самоа масштабна епідемія кору вбила понад 50 дітей: що потрібно знати кожному

В Самоа масштабна епідемія кору вбила понад 50 дітей: що потрібно знати кожному
Джерело:  online.ua

Влада Самоа повідомила шокуючу інформацію про смерть вже понад 50 дітей через масштабну епідемію кору. Наразі відомо, що головною причиною епідемії став вкрай низький рівень імунізації дітей - вакцинацію пройшли менше третини немовлят в країні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство охорони здоров'я країни.

Згідно з останніми даними, самоанці відмовилися вакцинувати дітей після раптовим смертей двох малят у 2018 році - вони відбулися після введення вакцини від кору. Ця жахлива ситуація спровокувала кампанію проти вакцинації в соцмережах - незважаючи на те, що причиною загибелі дітей стала помилка медсестр.

"2 грудня уряд Незалежної держави Самоа оголосило, що ще п'ять дітей померли від епідемії кору, яка почалася в країні в жовтні. Загальна кількість померлих від спалаху захворювання склало 53 людини, в тому числі один дорослий і двоє підлітків. Більшість померлих - немовлята і маленькі діти, в тому числі 23 дитини у віці до одного року. Ще 19 дітей перебувають в критичному стані. Всього з початку спалаху кору в країні було госпіталізовано понад 1100 осіб", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що після початку епідемії уряд Самоа оголосив в країні надзвичайний стан і початок вакцинації всіх 200 тисяч жителів. Поки її пройшли близько 58 тисяч чоловік. 2 грудня прем'єр-міністр країни Туілаепа Саілеле Маліелегаоі оголосив про фактичну зупинку роботи уряду і припинення роботи більшості державних служб на кілька днів - їх співробітників кинуть на боротьбу з епідемією.

За словами представників тамтешньої влади, вірус завіз на острів турист з Нової Зеландії. Новозеландський прем'єр-міністр Джасінда Ардерн вже заявила, що її країна робить все можливе для стримування епідемії, в тому числі направляє в Самоа понад 50 медичних працівників і тисячі комплектів вакцин. Всього в країну вже прибули понад 100 зарубіжних лікарів США, Австралії, Французької Полінезії та інших країн.

Як повідомляв ONLINE.UA, ще в серпні Київська міська державна адміністрація попередила жителів та гостей столиці  щодо великого спалаху кору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?