В СБУ розповіли, як РФ намагається вплинути на вибори в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В СБУ розповіли, як РФ намагається вплинути на вибори в Україні

В СБУ розповіли, як РФ намагається вплинути на вибори в Україні
Джерело:  online.ua

Співробітникам СБУ протягом останніх місяців вдалося заблокувати діяльність міжрегіональної мережі інтернет-спільнот, що діяли на користь Росії. Сталося це у межах заходів із контррозвідувального захисту інтересів України сфері інформаційної безпеки, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт відомтсва.

"Оперативники спецслужби викрили в Одесі, Києві та Сєверодонецьку дев’ять проросійських пропагандистів. Зловмисники, яких фінансували представники спецслужб РФ, публікували надіслані з Росії політичні новини та закликали до проведення акцій непокори та масових заворушень", – сказано в повідомленні.

Також зазначається, що зловмисники, зокрема, публікували заклики до повалення конституційного ладу та державної влади в Україні, а також підтримували бойовиків на Донбасі.

"За задумом російських кураторів, через маніпулювання громадською думкою пропагандисти повинні були впливати на хід проведення майбутніх виборів Президента України", – додають у відомстві.

Варто зазначити, що нещодавно Служба безпеки України попередила потенційну техногенну катастрофу, яку намагалися створити спецслужби РФ, організувавши кібератаку на мережу Аульської хлоропереливної станції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російські спецслужби планували влаштувати терористичний акт у Харкові біля пам’ятника воїнам УПА, проте працівникам СБУ вдалося його попередити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?