В секретних документах Пентагону йдеться про вразливість Тайваню до нападу армії Китаю з повітря — WP
Категорія
Світ
Дата публікації

В секретних документах Пентагону йдеться про вразливість Тайваню до нападу армії Китаю з повітря — WP

В секретних документах Пентагону йдеться про вразливість Тайваню до нападу армії Китаю з повітря — WP
Джерело:  online.ua

У оприлюднених в Інтернеті внаслідок витоку секретних документах Міноборони США йдеться про нездатність ППО Тайваню точно виявляти пуски ракет армії Китаю, що робить країну дуже вразливою у разі нападу з повітря.

Джерело:  The Washington Post

Тайвань не має належного захисту від ракет армії КНР

Видання посилається на оцінки аналітиків Міноборони США, викладені у оприлюднених секретних документах, згідно з якими, Тайвань не зможе завадити перевазі армії Китаю у повітрі у разі нападу.

Зазначається, що оскільки армія КНР використовує у військових цілях цивільні кораблі, що послаблює здатність розвідки США завчасно виявляти ознаки вторгнення.

За оцінками представників Пентагону, офіційні особи на Тайвані мають сумнів у здатності власних систем ППО точно виявляти пуски ракет армії КНР.

При цьому лише половина літаків Тайваню повністю готові до польотів. Окрім того, переміщення літаків до укриттів займе щонайменше тиждень.

У секретних документах Пентагону також вказується, що повітряні сили армії КНР мали б перевагу під час встановлення контролю над повітряним простором на Тайвані, а ніж злочинна армія РФ у розв'язаній війні проти України.

Китай незадоволений санкціями США проти Росії та власних компаній 

США ввели санкції проти китайських компаній, які на думку Вашингтона допомогають Росії.

Представники Китаю вже заявили, що це нібито негативно вплине на стабільність глобальних ланцюгів поставок.

США нещодавно вирішили додати 12 підприємств Китаю до свого списку експортного контролю.

Дії США є односторонніми і не підтримуються з боку ООН, - заявили представники Мінторгівлі КНР.

До списку експортних санкцій були внесені переважно дистриб'ютори електронних компонентів, що базуються в Шеньчжені та Гонконгу. Для цих компаній діє заборона на експорт із США без відповідних ліцензій, які затверджуються у Вашингтоні.

 Вони були додані до списку через звинувачення в тому, що вони підтримують військову та оборонну промисловість Росії.

Цього тижня США також додали до свого списку фірми з Росії, Сінгапуру, Іспанії, Сирії, Туреччини, Об'єднаних Арабських Еміратів та Узбекистану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?