В Сенаті США закликають розблокувати поставки Україні ППО та винищувачів
Категорія
Політика
Дата публікації

В Сенаті США закликають розблокувати поставки Україні ППО та винищувачів

В Сенаті США закликають розблокувати поставки Україні ППО та винищувачів
Джерело:  online.ua

Сенатор Джекі Роузен закликала уряд та Конгресс знайти спосіб розблокувати поставки Україні винищувачів та ППО, а також іншої необхідної зброї для протидії кремлівській окупаційній армії.

Джерело:  Guildhall

Сенатори закликають схвалити рішення щодо поставок Україні ППО та винищувачів 

Мій візит показав мені, що ми маємо зробити більше, щоб допомогти Україні захистити своє небо та захистити свій народ від подальшого насильства. Щодо летальної допомоги, нам необхідно знайти нові та креативні способи, щоб забезпечити Україну винищувачами, безпілотниками та засобами ППО, включно з ракетами «Стінгер», - зазначила Роузен.

За її словами, США також мають продовжувати надавати протитанкові ракети Javelin та інше обладнання, щоб допомогти українському народу захиститись від цього насильницького вторгнення Росії.

У той же час президент України Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із очільником Міноборони Великої Британії Беном Воллесом.

Зеленський подякував Воллесу за цей візит, а також висловив вдячність всій Британії, її уряду та Прем’єр-міністру Борису Джонсону за допомогу Україні. Президент наголосив, що Велика Британія під час повномасштабної війни продемонструвала, що є справжнім другом та партнером України.

Він зазначив, що часто спілкується з главою британського уряду. Такий самий теплий контакт, за словами Зеленського, відбувається на рівні міністрів, а також керівника Офісу Президента з британською стороною.

Я вдячний за справжню об’єднану роботу. Ці слова завжди переходять до дій, що дуже важливо. Зброя, фінанси, санкції – три речі, у яких Велика Британія послідовно показує своє лідерство у підтримці України, - наголосив голова держави.

Своєю чергою міністр оборони Великої Британії заявив, що Україна спроможна витіснити російські війська зі сходу. Воллес також зауважив, що російський фашистський режим на межі колапсу, зокрема у тому, що стосується воєнної потуги.

Воллес запевнив у тому, що Британія і надалі підтримуватиме Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?