В штабі Зеленського підтвердили продовження курсу Порошенка – з’явилася перша реакція РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

В штабі Зеленського підтвердили продовження курсу Порошенка – з’явилася перша реакція РФ

В штабі Зеленського підтвердили продовження курсу Порошенка – з’явилася перша реакція РФ
Джерело:  online.ua

Заява представника команди Зеленського Святослава Юраша про намір нового президента продовжити курс в НАТО та ЕС викликала неабиякий резонанс в Росії. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Газета.ру», депутати Держдуми РФ занепокоєні тим, що у штабі новообраного лідера України підтвердили незмінність зовнішньополітичного курсу держави.

Нагадаємо, що позавчора, 4 травня, один з представників команди Зеленського Святослав Юраш заявив в ефірі телеканалу Newsone, що адміністрація нового президента буде продовжувати курс Петра Порошенка на вступ в НАТО та ЄС.

«Всю кампанію ми постійно повторювали про євроатлантику, курс, який ми припиняти не збираємося. Більш того, ми збираємося його всіляко підтримувати. Це питання озвучувався безліч разів і особисто Зеленським, і іншими його експертами. Це не якийсь сюрприз, що тільки зараз був анонсований, він був весь час озвучений, з початку кампанії і до цього моменту», – заявив Юраш.

Представник нового президента також розповів, що зараз в штабі йде активне формування контурів зовнішньої політики в перші дні після вступу на посаду Володимира Зеленського.

«Команда Володимира Зеленського з міжнародних питань якраз обговорює питання перших 100 днів. Я не можу зараз це анонсувати, оскільки це буде анонсовано самим Володимиром Зеленським. І всі ці тези будуть озвучені», – розповів Юраш.

Як вже повідомлялось, минулої суботи Володимир Зеленський зустрівся з лідерами парламентських фракцій. Головною метою зустрічі стало обговорення дати інавгурації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?