В США оголосили про оперативний початок масової вакцинації проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

В США оголосили про оперативний початок масової вакцинації проти коронавірусу

В США оголосили про оперативний початок масової вакцинації проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах станом на п'ятницю, 11 грудня, триває активна підготовка до початку масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19. Посадовці передбачають, що за оптимістичним сценарієм її можна почати наступного тижня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ABC.

За словами міністра охорони здоров'я та соціальних служб Алекса Азара, найближчими днями препарат від Pfizer зареєструють.

"Можливо, протягом наступних кількох днів вакцина буде зареєстрована, поки ми ведемо роботу з обговорення всієї інформації з Pfizer, яка потрібна лікарям для призначення. Ми також будемо опрацьовувати з Pfizer питання доставки, так що ми зможемо побачити, що вже в понеділок або вівторок наступного тижня люди отримають перші вакцини", - пояснив Азар.

Вже у четвер, 10 грудня, профільний комітет Управління з питань якості споживання та медикаментів рекомендував його керівництву затвердити дозвіл на використання вакцини від Pfizer. Йдеться про ухвалення препарату саме за прискореною процедурою на тлі пандемії COVID-19.

Після цього посадовці управління виступили із заявою про намір затвердити дозвіл "так швидко, як буде це можливим".

Що цікаво, в історії Міністерства охорони США був лише один випадок, коли посадовці оформлювали дозвіл на використання вакцини за прискореною процедурою. Це сталося через поширення так званої сибірської виразки 2005 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, процес ухвалення вакцини проти коронавірусу COVID-19 проєкту Pfizer затвердять в Євросоюзі до кінця 2020 року. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн пояснила, йдеться про надання дозволу компанії-розробнику. За її словами, це буде першим рішення щодо антикоронавірусної вакцини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?