В США повідомили, що марихуана може допомогти перемогти коронавірус
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В США повідомили, що марихуана може допомогти перемогти коронавірус

В США повідомили, що марихуана може допомогти перемогти коронавірус
Джерело:  online.ua

Науковці із США та Ізраїлю приголомшили світ неочікуваною заявою — вони офіційно повідомили про те, що препарати на основі канабідіола (речовини, яка міститься в канабісі, і не має психотропного ефекту) можуть допомогти пацієнтам з COVID-19, у яких захворювання протікає у важкій формі та з ускладненнями в легенях. Це зазначається у висновках досліджень вчених з Університету Небраски та Техаського біомедичного науково-дослідного інституту. Варто звернути увагу на те, що з думкою своїх колег також згодні дослідники ізраїльських компаній Eybna і CannaSoul, а також вчені з Університету Огаста (США), передає ONLINE.UA.

За словами науковців, канабідіол має протизапальну дію й може запобігати "цитокініновому шторму" — занадто сильній відповіді імунної системи, що призводить до тяжких побічних ефектів. Згідно з останніми даними, вчені застосовували канабідіол на мишах, йому вдалося суттєво поліпшити стан легень. Окрім того, наголошується, що в тварин знизився рівень цитокінів в крові та підвищився вміст кисню. Дослідники планують продовжити тести на гризунах – якщо речовина виявиться ефективной, то вони почнуть актвино готуватися до випробувань на людях. Також зазначається, що новий етап досліджень відбудеться в Університеті штату Джорджія. Вчені також звернули увагу на те, що коронавірус не можна лікувати канабідіолом в домашніх умовах, без нагляду медиків.

"Початкова стадія COVID-19 характеризується спробою вірусу приховати себе від імунної системи. Якраз в цей момент організму необхідно стимулювати імунітет, і застосування протизапальних засобів може виявитися смертельним. Тому канабідіол може бути виходом", – заявив доктор Джек Ю, професор університету Огаст.

Варто нагадати про те, що в нашій країні використання медичного канабісу заборонене законом, однак зараз на це питання дедалі частіше звертають увагу та починають активно обговорювати. Так, нещодавно український лідер Володимир Зеленський включив питання до всенародного опитування, що пройде у день виборів 25 жовтня.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, кількість хворих коронавірусом 16 жовтня в Україні побила новий моторошний антирекорд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?