В США презентували найменший у світі комп'ютер
Категорія
Технології
Дата публікації

В США презентували найменший у світі комп'ютер

В США презентували найменший у світі комп'ютер
Джерело:  online.ua

Американські інженери створили пристрій, який можна називати наймініатюрнішим комп'ютером у світі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Tech Times.

Видання зазначає, що його розміри становлять всього 0,04 кубічних міліметра.

"Базується пристрій на 32-бітному ARM-процесорі і оснащений датчиком температури. Вони отримують енергію і вхідні сигнали через світлові імпульси, а також передають дані про температуру через вбудований світлодіод. Пристрій передає дані про температуру процесора у вигляді імпульсів з часовим інтервалом. При цьому точність вимірювання температури даними винаходом становить 0,1 градуса Цельсія", - сказано в повідомленні.

Окрім того, вказано, що чіп можна використовувати для вимірювання різниці температур: він може вказувати на наявність злоякісної пухлини.

Комп'ютер здатний приймати вхідний сигнал, проводити обчислення і видавати результат у вигляді вихідного сигналу. Проте, як зазнчає ЗМІ, він не має постійної пам'яті і не може зберігати інформацію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що компанія Google створила нейромережу, яка здатна передбачати смерть людей. Її алгоритми можуть вивчати дані про людей з старих медичних карт та навіть з PDF-файлів і прогнозувати результати важких захворювань людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?