В США розповіли про "найбільший подарунок" для Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

В США розповіли про "найбільший подарунок" для Путіна

В США розповіли про "найбільший подарунок" для Путіна
Джерело:  online.ua

Помічник глави Державного департаменту США з питань Європи та Євразії Весс Мітчелл заявив, що президент РФ Володимир Путін прагне зламати США, тому важливо розробити довгострокову відповідь на цей виклик. Він також пояснив, що політизація будь-яких викликів з боку Кремля - "стане найкращим подарунком" для Путіна.

Із такою заявою Мітчелл виступив на засіданні комітету Сенату з міжнародних справ, передає ONLINE.UA.

За його словами, для розколу США Путіну навіть не потрібно втручатися у вибори.

"Теза Путіна полягає в тому, що американська Конституція - це експеримент, який зазнає невдачі, якщо йому кинути правильний виклик зовні. Путін хоче розпаду Американської республіки, але не впливаючи на вибори, а систематично впливаючи на лінію розлому в американському суспільстві", - заявив Мітчелл.

Він також стверджує, що РФ фінансово і організаційно підтримувала американських політиків як лівих, так і правих поглядів. У тому числі контраверсійні групи, що пропагують насильство, штурм федеральних органів влади та повалення уряду США. Водночас дипломат закликав не політизувати виклик, який створює Путін.

"Прийняття цього факту є надзвчайно важливим для довгострокової відповіді на цю проблему. Найбільш небезпечним у світі було б політизувати цей виклик – це стало би справжнім подарунком Путіну", - зазначив політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що президент РФ  Володимир Путін передав американському лідеру Дональду Трампу документ, що містить низку пропозицій щодо взаємного роззброєння. Документ має назву "Діалог з проблеми контролю над озброєннями".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?