В США розповіли, як будуть блокувати "Північний потік-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

В США розповіли, як будуть блокувати "Північний потік-2"

В США розповіли, як будуть блокувати "Північний потік-2"
Джерело:  online.ua

Заступник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсіс Феннон на брифінгу у Вашингтоні 10 грудня заявив, що Конгрес США розглядає близько 10 законопроектів, спрямованих проти енергетичного сектора Росії, передає ONLINE.UA.

"Ми моніторимо законопроекти, їх близько 10, російська енергетика є ключовим компонентом у них", - сказав Феннон.

Зазначається, що конгресмени розглядають рекомендаційну резолюцію, у якій Конгрес висловлює незгоду з будівництвом газопроводу "Північний потік-2". Відповідне рішення очікують цього тижня.

 "Ми очікуємо, що Конгрес прийме рішення з цього питання, і тиск на російський енергетичний сектор в результаті буде тільки зростати... Через "Північний потік-2" Росія прагне збільшити вплив на Заході, відокремлюючи Україну від Європи. США та Європа поділяють західні цінності. Ми розглядаємо торгівлю як взаємовигідну, але робити бізнес з "Північним потоком-2" просто не відповідає цим загальним цінностям", - додав чиновник.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій припустив, що після запуску "Північного потоку-2" Путіна вже нічого не буде зупиняти і він може піти на Київ.  У Кремлі назвали цю заяву Моравецького невдалою інсинуацією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?