В США розповіли, як будуть стежити за РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В США розповіли, як будуть стежити за РФ

В США розповіли, як будуть стежити за РФ
Джерело:  online.ua

Американські військово-морські сили планують розгорнути на Алеутських островах патрульні протичовнові літаки P-8 Poseidon, щоб стежити за діяльністю Росії в Арктиці, передає ONLINE.UA з посиланням на заяву секретаря ВМС США Річарда Спенсера.

Зазначається, що літаки розмістять на острові Адак у західній частині Алеутських островів. Раніше там вже розташовувалася база ВМС США, проте у 1997 році її закрили, а військову злітну смугу передали в комерційне користування.

За словами американського чиновника, розміщення літаків на Алеутських островах дозволить США стежити за російським Тихоокеанським флотом. Причиною такого рішення є значне збільшення Москвою своєї військової присутності у Арктиці.

"Якби у мене був карт-бланш, було б чудово отримати кораблі криголамного типу. Але, з огляду на наші потреби зараз, це поки не по кишені... На даний момент ВМС США зараз присутні в цьому регіоні "в небі і під водою", а також вивчають додаткові варіанти для підвищення боєготовності своїх сил у регіоні. Для цього вони співпрацюють з береговою охороною Штатів", - каже Спенсер.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада ЄС має намір створити спільну розвідувальну школу в рамках проекту Постійного структурного співробітництва — Permanent Structured Cooperation (PESCO).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?