В США спалахнув гучний скандал через ситуацію в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

В США спалахнув гучний скандал через ситуацію в Україні

В США спалахнув гучний скандал через ситуацію в Україні
Джерело:  24 канал

Два конгресмени США від Демократичної партії звернулись до Адміністрації президента Дональда Трампа з вимогою переглянути рішення про дострокове відкликання американського посла в Україні Марі Йованович. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «24 канал».

Відповідну заяву підписали члени Конгресу Стені Гойєр, який є лідером демократів у Палаті Представників США, і Еліот Енгель – голова Комітету з міжнародних справ.

У зверненні до Трампа конгресмени наголошують на тому, що Марі Йованович – досвідчений дипломат, яка працювала як при республіканських, так і при демократичних адміністраціях. Тому намір її відкликати є ударом по політичних позиціях США на міжнародній арені. Також в заяві підкреслюється на тому, що рішення про повернення Йованович до США є політично мотивованим.

Як відомо, Держдепартамент вирішив відкликати посла США в Україні Марі Йованович до закінчення трирічного терміну ротації. Експерти вважають, що причиною такого рішення стало незадоволення результатами роботи голови американської дипломатичної місії в Києві з боку адміністрації Дональда Трампа. Крім того, нещодавно Йованович фігурувала в гучному скандалі, в ході якого Генпрокурор України Юрія Луценко розповів про те, що посол США нібито передала йому список з прізвищами кількох українських політиків, «яких не можна переслідувати».

Нагадаємо, що можливість відставки самого Луценка зараз теж жваво обговорюється у парламенті. Щоправда, за словами очільника ГПУ, сам звільняти крісло він не збирається, а голосів за його звільнення у Раді не набереться..

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?