В США вдруге оголосили імпічмент Трампу — як це відбувалося
Категорія
Політика
Дата публікації

В США вдруге оголосили імпічмент Трампу — як це відбувалося

В США вдруге оголосили імпічмент Трампу — як це відбувалося
Джерело:  online.ua

13 січня офіційно стало відомо, що Палата представників США вдруге оголосила імпічмент чинному очільнику Білого дому Дональду Трампу та звинуватила останнього у підбурюванні своїх прихильників до штурму Капітолію минулого тижня. Зазначається, що речниця Палати представників Ненсі Пелосі поставила підпис під статтею про імпічмент чинного амкриканського президента, яку більшістю голосів ухвалила Палата представників. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на CNN.

"Сьогодні шляхом двопартійного голосування Палата представників продемонструвала, що ніхто не стоїть поза законом, навіть президент США. І що Дональд Трамп є явною і реальною загрозою для нашої країни, та ми вкотре виконали свою присягу захищати й боронити Конституцію. Із сумом та розбитим серцем - з огляду на те, що означає для нашої країни, коли президент підбурює до заколоту, - я підписую статтю про імпічмент", — виступила із окремою заявою з цього приводу Ненсі Пелосі.

"Ми знаємо, що президент Сполучених Штатів підбурював до цього повстання, до цього збройного повстання проти нашої країни. Він повинен піти. Він є явною і реальною небезпекою для нації, яку ми всі любимо", — наголосила речниця Палати представників від демократів.

Варто нагадати, що саме Дональд Трамп став першим президентом Штатів, якому аж двічі оголосили імпічмент. Як відомо, щоб остаточно відсторонити главу Білого дому від посади, потрібне рішення Сенату та більшість у дві третини голосів. Нагадаємо, що представники Демократичної партії почали розглядати резолюцію про імпічмент після того, як віцепрезидент Майк Пенс проігнорував їхній заклик застосувати 25-ту поправку до Конституції США щодо усунення Трампа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Чехії почав стверджувати, що Трамп хотів влаштувати Майдан в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?