В США відреагували на ситуацію в Армянську
Категорія
Світ
Дата публікації

В США відреагували на ситуацію в Армянську

В США відреагували на ситуацію в Армянську
Джерело:  online.ua

У посольстві США в Україні заявили, що "все ще стурбовані шкідливими газами" в Армянську, де в кінці серпня стався викид хімічних речовин на заводі "Кримський титан", передає ONLINE.UA з посиланням на повідомлення посольства у Twitter.

"У Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища у війні і збройних конфліктах ми все ще стурбовані шкідливими газами в Армянську, забрудненням води з шахти "Юнком" й іншими екологічними загрозами, викликаними конфліктом і російською агресією", - сказано в повідомленні.

Зазначимо, що жителі окупованого Криму знову скаржаться на хімічні викиди в повітря. В Армянську люди відчувають погіршення самопочуття, але окупанти звинувачують їх у брехні і заявляють, що у кримчан виникають симптоми токсичного отруєння не через екологічну катастрофу, а через загострення хронічних захворювань. З аналогічними скаргами виступили і мешканці Красноперекопська, розташованого в 20 км від Армянська. За їх словами, їдкий запах викликає у них роздратування в горлі і в очах, а також алергію.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  кримчани розповіли про страшні наслідки хімвибросів на півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?