В США зізналися, кого бояться більше, ніж Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

В США зізналися, кого бояться більше, ніж Росію

В США зізналися, кого бояться більше, ніж Росію
Джерело:  online.ua

Директор Національного центру контррозвідки та безпеки США Вільям Іваніна заявив, що Китай несе значно більшу загрозу національній безпеці та інтересам США, ніж Росія, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

"Це не лише питання того, що відбувається всередині США. Китай є загрозою з точки зору безпеки економіки, з точки зору військових відносин та на глобальному рівні. Достатньо поглянути на стратегічну мету Китаю, а саме – стати глобальною наддержавою у геополітичному, військовому та економічному сенсах. Вони використовують усі доступні методи для досягнення цієї мети. Це глобальна проблема, а не лише проблема США", – вважає Іваніна.

Варто зазначити, що раніше Мін'юст США висунув звинувачення на адресу 20 юридичних та фізичних осіб з Китаю. Китайські шпигуни діють, зокрема, в американських університетах та на підприємствах стратегічного значення.

"Ми надаємо щорічно гранти для близько 350 тисяч китайських студентів. Це чудова можливість для китайських спецслужб використовувати цих студентів для викрадення технологій та розробок", - зазначив він, додавши, що така ж загроза спостерігається у Британії та інших країнах.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Пентагону  Джеймс Меттіс заявив, що США збільшать кількість американських винищувачів-бомбардувальників, готових до бойових операцій.  Він наголосив, що повітряні сили країни повинні бути краще підготовлені до потенційної війни з Росією чи Китаєм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?