В ЦРУ підтвердили катастрофічне положення армії РФ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЦРУ підтвердили катастрофічне положення армії РФ в Україні

В ЦРУ підтвердили катастрофічне положення армії РФ в Україні
Джерело:  online.ua

За словами керівника ЦРУ Вільяма Бернса, лідер КНР Сі Цзіньпін дуже стурбований військовими поразками окупаційної армії РФ в Україні, адже це безпосередньо впливає на його плани щодо вторгнення на Тайвань.

Джерело:  PBS

Армія РФ опинилась на межі поразки в Україні 

Я не думаю, що хтось ще з іноземних лідерів приділяв таку увагу цій війні та поганим військовим результатам Росії, ніж Сі Цзіньпін, коли він думає про власні амбіції на Тайвані та в інших країнах, - підкреслив Бернс.

Голова ЦРУ зазначив, що дуже цікаво спостерігати за реакцією керівництва комуністичної партії КНР на розвиток розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України.

Бернс нагадав, що буквально за кілька тижнів до початку повномасштабного вторгнення окупаційної армії РФ в Україну кремлівський диктатор Володимир Путін зустрівся із Сі Цзіньпіном на зимових Олімпійських іграх у Пекіні, де вони заявляли про "безмежну дружбу".

Але з'ясувалося, що в цьому партнерстві справді є деякі межі, принаймні у тому, що стосується небажання президента Сі надавати військову допомогу Путіну, про яку він просив у ході війни в Україні, - зазначив Бернс.

При цьому він зазначив, що "ні на хвилину" не став би недооцінювати відданість росіян та китайців партнерству між країнами.

Також він згадав, що Сі Цзіньпін висловив своє занепокоєння щодо використання ядерної зброї на тлі загроз Росії.

Між тим, за словами екс-керівника ЦРУ Девіда Петреуса, наразі окупаційна армія РФ має низку недоліків, які серйозно обмежують її боєздатність та погрожують розвалом військової структури у якийсь певний момент.

Вони показали дуже серйозну відсутність логістичної структури, спроможностей і можливостей. Жахливий стан їхніх комунікацій, які є високочастотними, не зашифрованими й одноканаловими. Будь-хто, в кого є поліцейський сканер, може знайти та заглушити їх розмови або записати, - зазначив Петреус.

За його словами, окупанти вражають своєю некомпетентністю.

Навіть коли вони мали змогу і час підготувати війська перед вторгненням 24 лютого, цього зроблено не було, - підкреслив екс-керівник ЦРУ.

Петреус зауважив, що в якийсь момент армія РФ може почати розвалюватися зсередини, це залежатиме від кількох факторів:

  • чи зможе Росія отримати додаткові безпілотники від Ірану;

  • чи зможе отримати додаткові ракети та боєприпаси з Ірану чи Північної Кореї;

  • усвідомлення солдатами розмірів втрат і безглуздості військової авантюри Путіна.

Окрім цього, на настрої окупантів впливають й інші фактори, зокрема погода в зимовий період.

Чи, наприклад, ґрунт твердий і мерзлий, щоб українські танки могли об'їжджати ті перешкоди, які росіяни мають на дорогах, наприклад у Херсонській області. Чи зможуть ЗСУ досягти такого прогресу, який вплине на російських солдатів, спричинивши масову здачу в полон, дезертирство, - допускає Петреус.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?