В Угорщині створили Раду оборони з "особливими повноваженнями" під керівництвом Орбана
Категорія
Світ
Дата публікації

В Угорщині створили Раду оборони з "особливими повноваженнями" під керівництвом Орбана

В Угорщині створили Раду оборони з "особливими повноваженнями" під керівництвом Орбана
Джерело:  online.ua

В Угорщині створили Раду оборони, яку очолить прем'єр-міністр країни Віктор Орбан. Новосторена Рада матиме «особливі повноваження».

Джерело: Origo

Орбан очолить новий оборонний орган Угорщини

Представник угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана Берталан Хаваші повідомив про створення нового органу, Ради оборони, який матиме «особливі повноваження». Його також очолить Орбан.

За його словами, у зв’язку з тривалою війною в Україні та наступною європейською економічною кризою, а також посиленням міграційного тиску особливу увагу необхідно приділити захисту безпеки та суверенітету Угорщини в найближчі роки.

Зазначається, що Рада оборони, яка діє при уряді, відіграватиме в цьому визначну роль, оскільки цей орган розглядатиме подання та звіти, пов’язані зі службами національної безпеки, громадською безпекою, прикордонною поліцією, національною обороною, справами біженців, запобіганням катастрофам, боротьбою з тероризмом та обороною.

Віктор Орбан (фото — flickr.com)

Наголошується, що Рада матиме спеціальні повноваженняи для прийняття урядових рішень.

Членами Ради оборони є міністр, відповідальний за кабінет прем’єр-міністра, міністр внутрішніх справ, міністр національної оборони, міністр закордонних справ і міністр закордонних справ, а також головний радник з національної безпеки як член, який призначається прем'єр-міністром.

Рада оборони збирається за потреби, але принаймні кожні два тижні будь-який член може ініціювати позачергове засідання.

Нагадаємо, що раніше Орбан потрапив у скандал через свою заяву про змішування європейських і неєвропейських рас.

Ми (угорці - ред.) не є змішаною расою…і ми не хочемо ставати змішаною расою, — сказав Орбан під час промови в румунському Бейле-Тушнад 23 липня.

Це викликало шквал критики серед опозиції Угорщини та європейських політиків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?