В Угорщині відхрестилися від звільнення полонених солдат ЗСУ з Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

В Угорщині відхрестилися від звільнення полонених солдат ЗСУ з Росії

В Угорщині відхрестилися від звільнення полонених солдат ЗСУ з Росії
Джерело:  online.ua

Ні Міністерство закордонних справ, ні канцелярія прем’єр-міністра Угорщини не знали, що віце-прем'єр Жолт Семьєн домовився з РПЦ про звільнення 11 військовополонених українців із Закарпаття та їх перевезення до Угорщини.

Джерело: Радіо Свобода

Звільнення українських військовополонених Угорщиною

Декілька незалежних джерел повідомили виданню, що дії Семьєн а викликали серйозне обурення в уряді Угорщини.

Усі чотири наших джерела в унісон заявили: усе звільнення відбулося під одноосібним наглядом Жолта Семьєна, ніхто не був ініційований урядом, який інакше відповідав би за підготовку та організацію такого дипломатично надзвичайно чутливого кроку, - пише видання.

8 червня угорське видання написало, що 11 військовополонених українців із Закарпаття були звільнені з російського полону та прибули до Угорщини за посередництва церковних організацій.

Віце-прем'єр Жолт Семьєн спочатку заявив телебаченню, що "це жест РПЦ щодо Угорщини", і що він "виконав свій людський і патріотичний обов'язок".

Днем пізніше, коли вже було відомо, що Україна запитала інформацію про цю справу, віце-прем'єр сказав, що радше б подякував йому на місці українців, а потім сказав, що одинадцять військових "вже не військовополонені, а вільні люди".

Що відомо про звільнених полонених

За нашою інформацією, одинадцять бійців потрапили в полон під містом Куп'янськ на Харківщині, - пише видання.

За словами одного з джерел, усі одинадцять чоловіків мають угорські імена, але не всі вважають себе угорцями. Ніхто не знає подробиць про те, як і яким шляхом ув'язнені потрапили до Угорщини.

Проте джерела "Радіо Свобода" припускають, що віцепрем’єр Семьєн за власною ініціативою організував їхній проїзд через Шенгенську зону. Де зараз вони перебувають – невідомо.

Після того, як усім стало очевидно, що угорським урядом можна маніпулювати з Росії на рівні віцепрем'єр-міністра, Будапешт вирішив обрати стратегію мовчання, сподіваючись, що про це якомога швидше забудуть, - сказало одне з джерел.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?