В Україні анонсували початок важливого суду проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні анонсували початок важливого суду проти Росії

В Україні анонсували початок важливого суду проти Росії

У понеділок, 6 березня, в Гаазі почнуться слухання у  Міжнародному суді ООН за позовом України проти Росії  щодо російської окупації Криму і Донбасу.
Про це заявила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.
"Важливо! Хочу привернути вашу увагу до дуже важливого суду! Завтра, 6 березня, в Гаазі починаються слухання у справі Україна проти Росії в Міжнародному суді ООН. Це перші подібні слухання. Вони триватимуть чотири дні. Звичайно, сам процес буде непростим і довгим і може розтягнутися в часі, але старт дуже важливий", - підкреслила політик.
Геращенко пояснила, що в цьому суді "Україна починає правову боротьбу, міжнародне протидія агресії Росії в юридичному полі, протидія окупації Криму і Донбасу, масового порушення прав людини".
Читайте також: Україна подає на Росії ще один позов до Гааги: стали відомі деталі
"В позові проти РФ говориться, що Москва порушила положення Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Буде жарко і непросто, Москва і вся її брехлива пропагандистська машина теж готуються і дуже рефлексують з приводу цього суду", - додала політик.
Віце-спікер українського парламенту додала, що їй відомо, "як маленька українська команда останній місяць готувалася до цих першим дебатів, на яких МЗС буде представляти залізна леді української дипломатії і двигун цієї справи Лана Зеркаль".
"Матеріали збирали всі наші силові структури, які щодня документують російські злочини: вбивства, поранення, знищення майна, незаконне утримання , системне порушення прав людини", - розповіла політик.
Депутат закликала всіх українців підтримати представників України.
"Ваша підтримка української делегації дуже важлива! Це перший наш суд проти окупанта. ЗМІ, всі небайдужі – підтримаємо нашою увагою цей найважливіший суд", — підсумувала Геращенко.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в серпні 2016 року Україна вже подала проти Росії позов до суду в Гаазі щодо анексії Криму та злочинів на Донбасі.


Також нагадаємо, що наприкінці грудня  президент України Петро Порошенко заявив, що суд на початку 2017 року почне розглядати позов України проти Росії, котра неодноразово порушувала морське право.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?