В Україні блокування інтернет-ресурсів можливе лише у судовому порядку - омбудсмен
Категорія
Технології
Дата публікації

В Україні блокування інтернет-ресурсів можливе лише у судовому порядку - омбудсмен

В Україні блокування інтернет-ресурсів можливе лише у судовому порядку - омбудсмен

Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига прокоментував указ президента про блокування доступу до російських соцмереж, заявивши, що за українським законодавством блокування будь-яких інтернет-ресурсів можливе лише у судовому порядку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

"У нашому законодавстві не передбачено обмеження доступу до сайтів без рішення суду. Тобто, якщо є рішення, то доступ може бути обмежено. Іншої процедури не існує", - сказав він.

Читайте також: В Інтернет-асоціації заявили, що блокування російських соцмереж і сервісів наразі технічно неможливе

"Стосовно юридичних осіб можуть прийматися обмеження, але стосовно блокування сайтів… у нас таке поняття є, але тільки через суд. Тому для мене буде цікаво подивитись, яким чином інтернет-провайдери будуть виконувати указ президента", - зазначив Чаплига.

Як повідомляв ONLINE.UA, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи заборону в Україні популярних російських медіа-ресурсів ВКонтакте, Одноклассники та Яндекс, згадав про Мінські домовленності, а також заявив про недружню українську політику відносно Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?