В Україні будуть по-новому лікувати коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні будуть по-новому лікувати коронавірус

В Україні будуть по-новому лікувати коронавірус
Джерело:  online.ua

В Україні переглянули протокол лікування коронавіруса. У нього внесли вітчизняний препарат "Біовен" виробництва ТОВ "Біофарма плазма", за яким вже завершені клінічні дослідження. Це препарат українського виробництва на основі імуноглобулінів. Він уже довів свою ефективність в лікуванні хворих з пневмонією, викликаною COVID-19. Відмінні новини українцям 14 листопада повідомив співвласник компанії Biopharma Костянтин Єфименко, передає ONLINE.UA.

"Клінічні дослідження розпочаті в травні, рандомізовані 66 пацієнтів з важким перебігом хвороби, до дослідження залучено 9 баз. Дослідження завершено в жовтні. Сьогодні триває 18 клінічних досліджень імуноглобуліну в світі. Всі вони розпочаті глобальними міжнародними компаніями переважно в США і Західній Європі, проте Біофарма - перша компанія, яка почала клінічні дослідження і перша, їх завершила ", - повідомив Єфименко.

Він уточнив, що лікування коронавіруса препаратом Біовен дозволить:

  • скоротити летальність в чотири рази з 23,6% до 6,25%;

  • скоротити середній час до настання поліпшення з 9 до 5 днів;

  • скоротити час перебування хворого в умовах стаціонару - на 3-5 днів.

Як відомо, клінічні випробування імуноглобуліну Біовен були розпочаті в травні. До них залучили 66 пацієнтів з важким перебігом хвороби. У жовтні дослідження завершили. За твердженням виробника ліків, препарат довів свою ефективність.

"Вчора, Біовен включили в протокол лікування COVID-19. Біофарма продовжує роботу зі створення гиперіммунного імуноглобуліну. Найближчим часом будуть новини", - підсумував Єфименко.

Про препарат "Біовен" відомо, що це імуноглобулін, а це значить, що в його основі вироблені антитіла з крові людини. Як відзначає виробник, застосування звичайного імуноглобуліну навіть без специфічних до COVID-19 антитіл збільшує шанси на одужання у рази. У компанії обіцяють випустити 25 тисяч готових доз імуноглобуліну, яких вистачить на лікування близько восьми тисяч хворих. За попередніми даними, одна доза "Біовіт" буде коштувати 7 тисяч гривень. Однак для лікування однієї людини у важкому стані може знадобитися кілька флаконів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україну прийшла перша партія препарату Ремдесивір  для лікування коронавіруса. Ліки вже розподілили по українським лікарням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?