В Україні будуть по-новому лікувати коронавірус - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні будуть по-новому лікувати коронавірус - що важливо знати

В Україні будуть по-новому лікувати коронавірус - що важливо знати
Джерело:  online.ua

В Україні будуть по-новому лікувати коронавірус - МОЗ оновив стандарти надання медичної допомоги пацієнтам при COVID-19. Зокрема, в оновлений протокол лікування внесли препарат "Дексаметазон", який раніше в ВООЗ назвали "науковим проривом". Про це повідомив глава МОЗ Маским Степанов на брифінгу 25 червня. Він зазначив, що завдяки регулярному оновленню пртокола лікування коронавіруса в нашій країні за останні три місяці значно зросла ефективність лікування пацієнтів, повідомляє ONLINE.UA.

"Було прийнято рішення про внесення препарату «Дексаметазон» в наш клінічний протокол - яким чином лікувати, як застосовувати", - пояснив міністр.

Важливо відзначити, що згідно з останніми даними, застосування дексаметазону показало зниження смертності від коронавіруса серед пацієнтів на апараті ШВЛ на одну третину, а серед хворих, які перебувають на кисневої підтримці, на 20%. За словами вчених, дексаметазон дійсно може допомогти врятувати життя пацієнтів, що мають серйозні ускладнення. Експерти з Великої Британії відзначають, що лікування дексаметазоном є головним проривом в боротьбі зі смертельним вірусом.

В ході дослідження під керівництвом команди з Оксфордського університету близько 2000 пацієнтів лікарні отримували дексаметазон і їх порівнювали з більш ніж 4000 пацієнтів, які не отримували препарат. Варто звернути увагу на те, що у пацієнтів на ШВЛ це зменшило ризик смерті з 40% до 28%. Для пацієнтів, які потребували на кисневій терапії, дексаметазон, як з'ясувалося, знизив ризик смерті з 25% до 20%.

Важливо відзначити, що дексаметазон є синтетичним препаратом з групи глюкокортикоїдних гормонів. Препарат має протизапальну, протиалергічну і імуносупресивну дію. Його застосовують при лікуванні аутоімунних захворювань по всьому світу, при ревматичних захворюваннях, як допоміжний засіб при терапії злоякісних пухлин. Також цей препарат ефективний при системному червоному вовчаку, синдромі Кавасакі, бронхіальній астмі, гломерулонефритах.

Нагадаємо, в Україні госпіталізують в лікарні тільки пацієнтів з підтвердженим COVID-19, які знаходяться у важкому стані. Решта пацієнтів проходять лікування амбулаторно під контролем сімейних лікарів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що сьогодні, 25 червня, в Україні зафіксовано новий абсолютний антирекорд з початку пандемії коронавіруса. За останню добу кількість хворих в країні збільшилася на 994 нових випадків зараження, загальне число хворих вже перевищує 40 тисяч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?