В Україні будуть по-новому тестувати на коронавірус - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні будуть по-новому тестувати на коронавірус - що відомо

В Україні будуть по-новому тестувати на коронавірус - що відомо
Джерело:  online.ua

В Україні почнеться масове тестування на коронавірус. Відповідний закон 7 травня ухвалили депутати Верховної Ради на позачерговому засіданні. Обов'язкове тестування повинні будуть проходити українці з підозрою на коронавірус і особи, які контактували з хворими. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Законопроєкт, який прийняли депутати, вносить зміни в закон "Про захист населення від інфекційних хвороб" з метою забезпечення проведення Міністерством охорони здоров'я України масового тестування на COVID-19 - як на стаціонарному, так і на амбулаторному рівні в залежності від медичних показань про госпіталізацію. За нього проголосували 336 нардепів. Даний закон робить обов'язковим тестування на коронавірус українцям, які будуть звертатись за медичною допомогою з ознаками інфекції, і тим особам, які мали встановлений контакт з хворою коронавірусом людиною.

Також закон передбачає регулярне обов'язкове тестування для медичних та інших працівників, які працюють в установах охорони здоров'я та надають медичну допомогу хворим COVID-19, а також особам, які здійснюють заходи, пов'язані з недопущенням поширення COVID-19 (наприклад, це працівники Національної поліції і Національної гвардії ), незалежно від того, контактували вони з хворими коронавірусом, чи ні.

В рамках закону Кабміну доручено:

  • Оновити алгоритми тестування на амбулаторному рівні, визначити установи охорони здоров'я (першої, другої, третьої хвиль) і спеціалізованих госпіталів для прийому хворих на коронавірус, а також черговість їх заповнення відповідно до останніх міжнародних рекомендацій.

  • Забезпечити розроблення інструкцій з навчання медичних працівників і продовження відповідних навчань, які вже проводяться.

  • Забезпечити публікацію всієї інформації, що стосується протидії COVID-19.

Крім запуска широкомасштабного тестування на коронавірус в Україні, законопроєкт №3380 передбачає підвищення розміру допомоги медикам, що знаходяться на самоізоляції, до 100% середньої зарплати незалежно від їх страхового стажу. Даний закон вступить в силу з дня його опублікування і буде діяти на час карантину і обмежувальних заходів, а також протягом 2 місяців з моменту їх скасування.

Важливо відзначити, що в Україні також розглядають можливість масового тестування українців на антитіла до коронавірусу. Для цього хочуть використовувати імуноферментні (ІФА) тест-системи українського виробництва, які виявляють антитіла, присутні в крові людини, що перехворіла коронавірусною хворобою COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні почали по-новому лікувати котронавірус. МОЗ оновив стандарти, згідно з якими госпіталізувати тепер будуть тільки пацієнтів у важкому стані. Решта хворі будуть проходити лікування в домашніх умовах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?