В Україні хочуть різко підвищити ціни на залізничні квитки
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні хочуть різко підвищити ціни на залізничні квитки

В Україні хочуть різко підвищити ціни на залізничні квитки
Джерело:  interfax.com.ua

У 2017 році в планах "Укрзалізниці" значиться підвищення тарифів на пасажирські перевезення на 35%, і подорожчання вантажних перевезень на 25%.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Интерфакс-Украина.

У презентації під час конференції з інвесторами 22 листопада "Укрзалізниця" заявила про намір збільшити в 2017 році обсяги капітальних інвестицій у 2,4 рази - до 27,4 млрд гривень з 11,2 млрд гривень, запланованих за підсумками 2016 року.
46% коштів "Укрзалізниця" планує спрямувати на придбання основних засобів, 33% - на капітальне будівництво (переважно на модернізацію електромереж), 19% - на модернізацію рухомого складу, 2% - на інші потреби.
Передбачається, що капітальні інвестиції на 66% будуть профінансовані за рахунок власних коштів, на 33% - за рахунок залучення нових кредитів, на 1% - за кошти інвесторів.


Читайте також: Міністр озвучив величезні зарплати голів "Укрзалізниці" і "Електротяжмашу"

У той же час, член правління "Укрзалізниці" Ремігіуш Пашкевич зазначив, що для реалізації плану по капіталовкладеннях необхідно схвалення Кабміном підвищення тарифів на вантажоперевезення.


У разі, якщо уряд не схвалить плани "Укрзалізниці", програма інвестицій може бути переглянута, в тому числі розділена на дві частини з умовою виконання в 2018 році.


Пашкевич також уточнив, що за 10 місяців 2016 року "Укрзалізниця" вже збільшила перевезення зернових на 10% порівняно з аналогічним періодом 2015 року.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в соцмережах були вражені цінами в одному із супермаркетів Києва, де кілограм помідорів коштує 700 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?