В Україні можуть посили карантин через штам Омікрон
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні можуть посили карантин через штам Омікрон

В Україні можуть посили карантин через штам Омікрон
Джерело:  online.ua

За словами головного санітарного лікаря Ігора Кузіна, у випадку стрімкого поширення штаму Омікрон буде прийнято рішення про посилення карантинних обмежень.

Джерело: "Укрінформ"

Посилення карантину через штам Омікрон

Кузін підкреслив, що вакцинація, використання масок, збереження дістанції та гігієна дозволять значно знизити поширення інфекції.

Будемо дивитися, які норми виявляться більш ефективними, і, швидше за все, відповідні коригування можуть бути внесені і в наш адаптивний карантин щодо посилення масочного режиму, обробки рук, - повідомив Кузін.

За його словами, основні зусилля фахівців будуть направлені на своєчасне виявлення нових випадків інфікування штамом Омікрон.

Фото - Pixabay.com

Але перегляд можливий наприкінці січня, коли ми точно будемо мати обґрунтовані прогнози щодо поширення нового штаму, - зазначив Кузін.

Загроза штаму Омікрон в Україні

За словами головного санітарного лікаря Ігора Кузіна, перший в Україні пацієнт зі штамом Омікрон вже одужав, що було підтверджено негативним тестом на коронавірусну інфекцію.

Кузін зазначив, що завдяки тому, що пацієнт на весні цього року зробив щеплення від COVID-19, хвороба в нього проходила без симптомів і ускладнень.

Високопосадовець з МОЗ також відзначив, що випадки інфікування штамом Омікрон зареєстровані вже у понад 90 країнах світу.

Кузін також додав, що в Україні мають змогу самостійно визначати штами коронавірусу, при перевірці аналізів, що свідчать про нетиповий перебіг хвороби.

За його словами, вже у наступному році Україна має отримати порядку 40 млн доз вакцини від COVID-19.

Йдеться про 25 млн доз вакцини Pfizer, 6,5 млн доз вакцини CoronaVac і 10 млн доз за глобальним механізмом COVAX.

Кузін зазначив, що завдяки цьому буде забезпечено вакцинацію 70% населення двома дозами.

За словами головного лікаря-інфекціониста Ольги Голубовської, найбільш уразливими для нового штаму Омікрон залишаються літні люди у віці за 65 років.

Голубовська підкреслила, що заразність штамом Омікрон настільки висока, що у деяких країнах динаміка кривої захворюванності цілком вертикальна.

Інфекціоніст підкреслила, що новий штам коронавірусної інфекції буде бити по вразливим та незахищеним категоріям населення, у зв’язку з чим Голубовська закликала українців проходити вакцинацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?