В України можуть віджати західні регіони, але нікому це не потрібно - волонтер
Категорія
Події
Дата публікації

В України можуть віджати західні регіони, але нікому це не потрібно - волонтер

В України можуть віджати західні регіони, але нікому це не потрібно - волонтер
Джерело:  online.ua

Західні регіони України теж могли б опинитися під загрозою від'єднання, але цього не станеться через цивілізовані країни-сусіди.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів волонтер, засновник фонду "Вернись живим" Віталій Дейнега.
"Ужгород дуже легко качнути. Його від України відколоти - раз плюнути. І що - Ужгород так добре живе? Просто питання в тому, що, слава Богу, Угорщина і Румунія - це не Росія. Там, все-таки, Європа, НАТО. Вони не можуть просто так це зробити. І навіщо їм це в принципі? У них же немає тоталітарного режиму з хворою людиною на чолі, для якої ці незрозумілі завоювання були б важливіше рівня життя свого народу, рівня смертності...", - розповів Дейнега.
Він пояснив, що в Румунії та в Угорщині немає необхідності дотримуватися так званого "закону збереження імперії", яким керується Росія, захоплюючи чужі території: "Якби там жили такі ж середньовічні чуваки, як росіяни - вони б на нас напали вже давно. І дуже легко віджали б у нас Закарпаття, Ужгород тощо, - зазначив волонтер. - Якщо вже ми не змогли піти до Євросоюзу усією країною - вони б не проти туди самі. Але Угорщина, на відміну від деяких, не планує туди надсилати свої танки, проводити "референдуми". І автомийники з Угорщини чомусь не поспішають в Ужгород качати там "майдан".

Читайте також: Ро сія може напасти на Україну в повний зріст за однієї умови – волонтер
"Моторола в Росії на автомийці заробляв більше, ніж порядний депутат Донецької обласної ради (якщо такі були), якщо вже на те пішло. Може, не така кардинальна відмінність, як з ЄС, але вона була. Просто, кажу ж - там нам з сусідами більше пощастило. Це іноді важливіше, ніж кількість озброєнь. Це, в принципі, важливіше. у Європі ж Люксембург ніхто не завойовує, хоча його нічого завоювати. Тому що там є якась культура, там є якась повага до чужих кордонів, там немає бажання віджати чужий шматок землі. І тому вони нормально живуть. А Росія - ні. Росія - це трошки інший цивілізаційний вибір", - підкреслив Дейнега.
"Це як в комп'ютерних стратегіях - там зазвичай є кілька рас. Ельфи, люди, орки. І ще некроманти - це всілякі Жмури, зомбі, вампіри, така всяка фігня. І ці некроманти з тебе смокчуть енергію. Солдати їх зазвичай дуже слабкі, але їх багато - і за рахунок кількості вони можуть побити сильніших і дорогих чуваків. Так ось, вони мені росіян нагадують ... Орки - тупі і здорові. А ці - хирляві, зелені, і їх - багато. Якось так", - додав він.
"Без проблем у нас можуть по західному кордону віджати частину території. Просто вона їм нахрін не потрібна", - резюмував волонтер.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Якщо Порошенко оголосить війну Росії, Путін йому аплодуватиме - волонтер Віталій Дейнега.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?