В Україні на прикладах сепаратизму і скандального каналу розвінчали образи головних олігархів
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні на прикладах сепаратизму і скандального каналу розвінчали образи головних олігархів

В Україні на прикладах сепаратизму і скандального каналу розвінчали образи головних олігархів
Джерело:  online.ua

Українські олігархи намагалися постати перед пересічними громадянами країни в образі патріотів і меценатів, однак дійсність зруйнувала ці образи.
Про це в статті для ONLINE.UA заявив політичний експерт Євген Магда.
"Нинішнє становище нашої країни багато в чому обумовлено впливом олігархів, які чимало досягли успіху в формуванні власних образів", - упевнений він.
При цьому експерт перерахував "досягнення" на цьому шляху деяких великих бізнесменів.
Читайте також: Бо ротьба з олігархами: в Україні побачили схожість з війною проти Росії
"Рінат Ахметов позиціонував себе "королем Донбасу" і успішним власником футбольного клубу, Віктор Пінчук - найрозумнішим і просунутим, тісно інтегрованим в західне співтовариство (форум YES, Клятва дарування та інше), Дмитро Фірташ - меценатом і патріотом України. Про патріотизм чимало говорив і Ігор Коломойський, чий інформаційний холдинг недавно закрив мовлення каналу Ukraine Today", - нагадав Магда.
Водночас "на перевірку все виявилося куди більш прозаїчно".
"Рінат Ахметов покірно спостерігав за тим, як нібито підконтрольний йому Донбас був інфікований сепаратизмом, а частина регіону - окупована. Він вже зіткнувся з перспективою втратити статус найбагатшої людини України. Дмитро Фірташ не приховує зацікавленості у відновленні старих газових схем, а "Інтер" , співвласником якого є застряглий в Відні олігарх, раз у раз потрапляє в скандали через свою редакційну політику", - додав він.
Тим часом "Ігор Коломойський навряд чи порушуватиме тему патріотизму найближчим часом, а Віктор Пінчук спробував одночасно загравати з Кремлем і майбутньою адміністрацією Дональда Трампа".
На його думку, "сьогодні можна констатувати, що олігархічна модель розвитку виявилася збитковою для України".
"Її результатами стали збагачення одиниць і зубожіння мільйонів, обмеження економічних і політичних можливостей національної буржуазії, перетворення України на аутсайдера Європи з багатьох аспектів", - резюмував автор.
Більше читайте в статті на ONLINE.UA - Це терміново: у Порошенка є один варіант перемогти Ахметова, Пінчука та інших олігархів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?