В Україні набув чинності гучний закон про мову: мережа розбурхана
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні набув чинності гучний закон про мову: мережа розбурхана

В Україні набув чинності гучний закон про мову: мережа розбурхана
Джерело:  online.ua

У вівторок, 8 листопада, набув чинності закон про квоти на україномовні пісні в ефірі радіостанцій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook президента України Петра Порошенка.
«Нарешті вступає в силу закон про квоти на україномовні пісні в радіоефірі. Уже сьогодні кожна четверта пісня на українському радіо буде українською мовою!», - написав президент.
При цьому не всі користувачі соціальних мереж в коментарях висловлюють схвалення нового закону.
Iris Jay: В Україні - кожна четверта пісня в її мові, а три - на мові агресора, тобто, "старшого брата"? Виглядає це, скажімо, як витончене знущання над українцями. Сподіваюся, це початок реформ.
Читайте також: Ро сійсько-український журналіст викликав скандал заявою про мову: з'явилося відео


Maryna Yatsunda: А може, просто порадіти? Ви самі 25 років слухали мордорську попсу і валом валили на концерти гастролерів через поребрик. А тепер вам квота винна? З сьогоднішнього дня кожна четверта, через півроку кожна друга, а там далі і квоти не потрібні.


Богдан Горгота: Але чи буде? І як довго? Шансоньєти зараз заб'ють ефір "неголеними оленями", щоб виставити на посміховисько всю українську музичну культуру. Зрештою, ми самі допомагаємо шансону.


Олексій Тимошенко: Тим, хто хоче відразу 99%: взагалі-то, ще є музика доступна англійською та іншими мовами.


Iryna Vasylenko: Сирітка ледь випросила четвертинку власного будинку у дядьків...


Світлана Пузь: Музика повинна бути, перш за все, якісна! А хороша українська музика в радіоефірі звучала, буде звучати і без квот.


Як повідомляв ONLINE.UA,

дівчина народного депутата Сергія Лещенка діджей Анастасія Топольська прокоментувала свою відмову вести радіо-шоу з україномовною музикою, відповідно до закону про квоти в радіоефірі, що викликало чергову хвилю в соцмережах

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?