В Україні "накрився" ще один великий банк
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні "накрився" ще один великий банк

В Україні "накрився" ще один великий банк

Національний банк України відніс ПАТ "Платинум банк" до категорії неплатоспроможних.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НБУ.
Повідомляється, що за результатами діагностичного обстеження ПАТ "Платинум Банк", проведеного в першій половині 2016 року, в червні 2016 року затверджено необхідний обсяг докапіталізації. Згідно діагностичного обстеження всі банки другої двадцятки за розміром активів, які потребували докапіталізації, повинні були забезпечити позитивне значення регулятивного капіталу станом на 01 січня 2017 року.
Читайте також: Коломой ський в трьох тезах висловився про націоналізацію "ПриватБанку" і знайшов крайнього
"ПАТ "Платинум Банк" подав до Національного банку план реструктуризації, який передбачав виконання ряду заходів з метою докапіталізації банку. Протягом 2016 року керівництво та власники істотної частини банку вживали заходів для виконання вимог щодо докапіталізації. Зокрема шляхом погашення кредитів позичальників - пов'язаних осіб, надання безповоротної фінансової допомоги від акціонера, збільшення обсягу забезпечення по кредитах", - йдеться в повідомленні.
Однак, як зазначили в Нацбанку, станом на 1 січня 2017 року банк не досяг позитивного значення капіталу. З огляду на вищевикладене, правління НБУ прийняло рішення про віднесення ПАТ "Платинум Банк" до категорії неплатоспроможних.
Як повідомляв ONLINE.UA, Національний банк України заборонив розрахунки готівкою для фізичних осіб при операціях на суму понад 50 тисяч гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?