В Україні не карають компанію, що працює з окупантами в Криму: документи
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні не карають компанію, що працює з окупантами в Криму: документи

В Україні не карають компанію, що працює з окупантами в Криму: документи
Джерело:  online.ua

Проект будівництва Керченського мосту в окупований Крим застрахувала компанія, яка внесена в український реєстр фінансових установ з діючими ліцензіями.


Це з'ясував ONLINE.UA.


Як повідомляється, російські ЗМІ днями повідомили, що договір страхування проекту будівництва Керченського мосту вартістю 228 млрд рублів (приблизно 3,4 млрд доларів), який повинен вести з Росії в окупований Крим, був укладений між компанією "Стройгазмонтаж" і "Кримською першою страховою компанією ". "Кримська перша страхова компанія" була зареєстрована 30 травня 2014 року в Сімферополі (так звана "Республіка Крим"). Організація є правонаступницею "Кримської страхової компанії", повідомляє про страховика російське інформагентство RNS.


Щодо наступності росіяни погарячкували. За словами старшого партнера адвокатської компанії "Кравець та Партнери" Ростислава Кравця, українське законодавство не передбачає таку спадкоємність.


"У законі є перелік причин, які можуть давати привід одній юрособі називати себе наступником іншого. Дана ситуація в ці норми не вписується", - пояснив він.


Але потрібно визнати, що привід називати себе наступницею "Кримської страхової компанії", зареєстрованої в Україні 15 березня 1993 року, що знаходиться на включеному півострові страховика, все ж є. Більш того, вона може і зовсім називати себе українською страховою компанією з діючими ліцензіями. За даними на 14 квітня 2016 року, оприлюдненими на сайті "Кримської першої страхової компанії", її офіс в Севастополі розташовується за адресою: вулиця Бутакова, д. 4. Гендиректором компанії, судячи з даних на сайті, є Більдер Ізабелла Аронівна.




Як страховик з однією і тією ж адресою і керівником може мати діючу реєстрацію відразу в двох воюючих між собою країнах - Росії та Україні - змогла б, напевно, пояснити Ізабелла Аронівна Більдер.





Але на запити ONLINE.UA на момент публікації не відповіли ні в "Кримській першій страховій компанії", ні в "Кримській страховій компанії". Більш того, за київською юридичною адресою "Кримської страхової компанії", вказаної в реєстрі Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України (SMIDA), жодної з двох цих компаній виявити не вдалося. Табличка на будівлі за адресою вул. Фрунзе, 102 (який в реєстрі фінустанов України значиться, як офіс київської філії "Кримської страхової компанії", а в SMIDA - як юридична адреса страховика) говорить, що тут працює страхова компанія "КСК-КИЇВ".


Кореспонденту ONLINE.UA не вдалося з'ясувати, яке відношення цей страховик має до кримського, - в розпал робочого дня за білими дверима без розпізнавальних знаків нікого не виявилося, хоча охоронці запевняли, що саме там знаходиться страхова компанія.


"Тут буває одна дівчина з ранку", - повідомили вони.


Повний текст статті  читайте на ONLINE.UA - Скандал: путінський міст в Крим застрахувала компанія з українською "пропискою".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?