В Україні обгрунтували, чому РФ потрібно заборонити називати Росією
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні обгрунтували, чому РФ потрібно заборонити називати Росією

В Україні обгрунтували, чому РФ потрібно заборонити називати Росією
Джерело:  online.ua

Українцям варто називати Російську Федерацію "Московією", оскільки назва "Росія" було поцуплено, і "Русь" - це історична самоназва української держави.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив громадський діяч і літератор Дмитро Корчинський.
"Для РФ "Росія" - це крадена назва. Русь - це одна з наших історичних самоназв. Віддавати його москалям не потрібно", - заявив він.
Як приклад літератор згадав історію з назвою "Македонія", яке відмовилися приймати в Греції.

Читайте також: "Росіянці": в Україні придумали нову назву для жителів РФ
"Ми маємо приклад останнього часу. Греки категорично відмовляються називати Македонію Македонією, тому що вони розуміють, що Македонія - це частина Греції. Русь - це частина України, і віддавати цю назву кому-небудь недоцільно", - додав він.
Корчинський нагадав також, що "Московія була на європейських картах ще ХVIII століття, також і ми їх називали Московією, москалями і московитами".
"Росія" - це штучна річ, РФ ніколи так не називалася, хоча певні претензії висловлювалися великими московськими князями і царями, починаючи з Івана III (1440-1505 роки), але вважалися необгрунтованими", - підкреслив публіцист.
Читайте також: Буде як з Третім Рейхом - відомий журналіст дав прогноз для Росії Путіна
За його словами, території, що належать Російській Федерації - Далекий Схід, Сибір, Дон, Північний Кавказ, варто називати "територіями, які окуповані Москвою".
"Тобто Московія і окуповані нею території", - резюмував він.
Більше читайте на ONLINE.UA: Москва вкрала назву "Росія", українці повинні повернути це слово собі - Дмитро Корчинський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?