В Україні обурено відповіли ВВС за "російські" міста Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні обурено відповіли ВВС за "російські" міста Криму

В Україні обурено відповіли ВВС за "російські" міста Криму
Джерело:  online.ua

Агентство россійскої служби ВВС знову позначило міста Криму як "російські". Сімферополь і Севастополь були вказані в інтерактивній карті масштабних протестів в Росії, які пройшли напередодні. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубра задав запитання ВВС, коли це українські міста стали "россійскімі". Відреагували на скандальну публікацію і в МЗС України. Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в Twitter нагадав ВВС про нормах міжнародного права, підкресливши, що Севастополь і Сімферополь ніколи не були містами Росії, а Крим не анексований, а окупований. Реакції ВВС поки не послідувало, передає ONLINE.UA.

"Російська редакція BBC, якого біса? Коли це Севастополь і Сімферополь стали російськими містами, як показано це на вашому сайті? Нехай нікого не вводить в оману і посилання, яку ВПС розмістила під зображенням карти:« Росія анексувала Крим і Севастополь у 2014 році » . 99, 99% читачів читають заголовок до матеріалу, а там чітко написано «Мітинги на підтримку Олексія Навального в Росії 23 січня 2021 року» ", - обурився Чубаров на своїй сторінці в Фейсбуці.

У МЗС України в свою чергу вказали російській службі BBC на неприпустимість назви Сімферополя і Севастополя російськими містами.

"Російська служба BBC, а не просувайте російські неправдиві наративи. Севастополь та Сімферополь ніколи не були російськими містами. Крим не анексована, а окуповано. Питання міжнародного права мають значення", - написав спікер дипвідомства в соцмережі.

Станом на 24 січня в пост BBC News Russian в Фейсбуці зміни не внесені. Компанія тільки в окремій замітці зазначила, що Росія анексувала Крим в 2014 році. Важливо відзначити, що подібна ситуація виникла не в перший раз. І кожен раз в агентстві називали помилкою згадку міст Криму "російськими". Однак цього разу реакції не надійшло.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що головний лобіст Кремля в Німеччині Герхард Шредер, який є колишнім канцлером ФРН, а зараз займає пост голови ради директорів "НК" Роснефть" і голови ради директорів компанії Nord Stream 2, вперше виступив проти російського голови Володимира Путіна. Він нарешті публічно визнав, що окупація Криму була явним порушенням міжнародного права і Росія перейшла недозволені межі, причому не тільки по відношенню до України. Однак він як і раніше вважає безглуздими санкції проти Росії у відповідь на всі обурливі дії Кремля. Шредер, як і раніше, переконаний, що "жоден президент Росії не поверне Крим".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?