В Україні оголошено дату важливих військових зборів
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні оголошено дату важливих військових зборів

В Україні оголошено дату важливих військових зборів

Починаючи з 17 січня 2017 року на базі однієї з механізованих бригад оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України почнуться збори з особовим складом оперативного резерву 1 черги.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генштабу ЗСУ.
Відзначається, що оперативний резерв 1-ї черги в 2017 році буде нарощений відповідно до плану бойової підготовки. Тривалість зборів складе 30 діб. На збори планується залучити понад тисячу військовослужбовців - резервістів.
У 2017 році Збройні Сили України планують наростити кількість резервістів, продовжити тривалість та інтенсивність проведення занять.
Читайте також: У Генштабі пояснили резонансне рішення про новий призов
За словами начальника відділу впровадження служби в резерві Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ полковника Михайла Щербини, головна мета навчальних зборів - військова здатність до навчання і передача бойового досвіду.
Крім того, за всіма резервістами, які призиваються на військові збори, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, займана посада і середня заробітна плата на підприємстві. Також кожному резервісту гарантовано державне страхування і безкоштовне медичне забезпечення.
Таким чином, загальна сума, яку отримає резервіст за 30 діб підготовки складе більше 8000 гривень.
Кожному резервісту, в залежності від військового звання, виплатять:
- Від 4800 до 6400 грн. - грошове забезпечення за 30 діб підготовки;
- Від 1600 до 3100 грн. - одноразове грошове заохочення за підсумками року (тим хто виконав програму зборів)
- Від 6 до 15 грн. - добові за кожний день перебування у військовій частині;
- 3200 грн. - одну мінімальну заробітну плату на місяць тим, хто на день призову на збори не працює.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в Генштабі пояснили, що призвані офіцери запасу, які закінчили військові кафедри цивільних вузів, не будуть служити в зоні АТО на Донбасі, якщо самі не захочуть цього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?