В Україні остаточно заборонили частину російських фільмів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні остаточно заборонили частину російських фільмів

В Україні остаточно заборонили частину російських фільмів

Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким остаточно заборонив  показ російських фільмів, знятих після 2013 року, а також стрічок, що популяризують органи влади держави-агресора.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.


Закон про внесення змін до закону України "Про кінематографію" щодо фільмів держави-агресора (№3359), надійшов до Верховної Ради за підписом президента 20 квітня.


"Передбачений частиною першою цієї статті заборона розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора і їх окремих дій, поширюється на поширення і демонстрацію будь-яких фільмів незалежно від країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 року", - йдеться в законопроекті.


"Заборона трансляції фільмів, створених фізичними і юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди, передбачених попередньою пропозицією органів і дій, поширюється на фільми, вироблені і (або) опублікуванні (оприлюднені) після 1 січня 2014 року", - додається в ньому.


Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його офіційного опублікування. Законотворці вважають, що він буде сприяти національній безпеці України і знизить сепаратистські настрої в суспільстві.


Раніше  Кабінет міністрів заборонив Державному агентству з питань кіно реєструвати і видавати прокатне посвідчення на фільми, учасники яких включені до переліку осіб, що загрожують національній безпеці України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?