В Україні під час акцій до Дня Перемоги затримали 45 осіб - МВС
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні під час акцій до Дня Перемоги затримали 45 осіб - МВС

В Україні під час акцій до Дня Перемоги затримали 45 осіб - МВС

У вівторок, 9 травня, в Україні під час масових заходів з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні затримано 45 осіб.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

"У нас на цю хвилину затримано близько 25 осіб (у Києві, з них 24 - за хуліганство - ред.), а по Україні - близько 45 затриманих... Серед учасників акцій поранених немає, і поки звернень до медиків теж не було. Ми будемо дивитися, зважаючи на обстановку, яка буде складатися, будемо її відслідковувати та забезпечувати порядок", - заявив на брифінгу перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

У той же час, за оперативною інформацією Національної поліції України, при забезпеченні безпеки учасників масових заходів отримали тілесні ушкодження вісім співробітників поліції - по одному в Києві та Запоріжжі, ще шестеро - у Дніпрі. Також повідомляється, що число затриманих зросло до майже півсотні людей.

У масових заходах взяли участь близько 50 тисяч громадян. Публічну безпеку і порядок в Україні забезпечують близько 30 тисяч правоохоронців, зокрема 10 тисяч – у Києві. Працівники правоохоронних органів доставляли до поліції за різноманітні правопорушення близько півсотні громадян, переважно – через використання забороненої символіки.

Читайте також: В Одесі через сутички поліція затримала 9 осіб: з'явилися фото

Також є затримані громадяни за вчинення хуліганських дій та злісну непокору законним вимогам працівників правоохоронних органів. Зокрема, одного громадянина поліцейські затримали у Дніпрі, дванадцятьох – в Одесі, по двоє – у Хмельницькому та Чернігові.

Станом на 13:00 відкрито два кримінальних провадження: за статтями 296 (Хуліганство) і 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ONLINE.UA, 9 травня правоохоронці під час сутичок у Києві затримали 25 представників Організації українських націоналістів (ОУН).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?