В Україні піднімуть вартість біометричних паспортів: подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні піднімуть вартість біометричних паспортів: подробиці

В Україні піднімуть вартість біометричних паспортів: подробиці
Джерело:  online.ua

З 1 липня в Україні зросла вартіть оформлення закордонного біометричного паспорту та внутрішньої ID-картки. Як передбачається, нові тарифи дозволять поповнити місцеві бюджети на 200 мільйонів гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ДП «Документ».

Зазначається, що ціна оформлення документів зросла вперше, починаючи з 2016 року. Зростання пов’язане з підвищенням прожиткового мінімуму, який теж зріс з сьогоднішнього дня.

Відповідно до внесених змін, з 1 липня 2019 року нові суми адміністративного збору складатимуть:

  • При оформленні ID-картки (до 20 робочих днів) – 345 грн. (126 грн. вартість адмінпослуги та 219 грн вартість бланка), раніше 279 грн.

  • При оформленні ID-картки (до 10 робочих днів) – 471 грн. (252 грн. вартість адмінпослуги та 219 грн вартість бланка), раніше 366 грн.

  • При оформленні закордонного паспорта (до 20 робочих днів) – 682 грн. (352 грн. вартість адмінпослуги та 330 грн. вартість бланка), раніше 557,32 грн.

  • При оформленні закордонного паспорта (до 7 робочих днів та до 3 робочих днів у разі наявності термінових підстав) – 1034 грн. (704 грн. вартість адмінпослуги та 330 грн. вартість бланка), раніше 810,32 грн.

Як відомо, з листопада 2018 року в Україні почав роботу спеціальний сервіс онлайн-реєстрації біометричних документів. Він дозволяє заповнити анкету з персональними даними онлайн, не відвідуючи центри оформлення.

Послуга доступна на сайті ДМС України або на Урядовому порталі. Однак, особисто прибути в міграційну службу все ж доведеться. Це необхідно для того, щоб зробити цифрове фото і відсканувати відбитки пальців.

Нагадаємо, що вчора стало відомо, як безвіз вплинув на туристичний потік українців до Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?