В Україні підвищено стипендії: названі всі цифри
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні підвищено стипендії: названі всі цифри

В Україні підвищено стипендії: названі всі цифри
Джерело:  ЛІГА.net

Кабінет міністрів України підвищив стипендії студентам вишів 3-4 ступеня акредитації з 825 грн до 1100 грн.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Лігу".
З 2017 р. розмір академічної стипендії для вузів 3-4 ступеня акредитації складе 1100 грн (звичайна стипендія) і 1400 грн (підвищена стипендія), проте для окремих спеціальностей, визначених, як затребувані і соціально значущі, розмір стипендій буде збільшений ще більше. Так, для студентів педагогічних вузів, які отримують спеціальності вчителів природничо-технічних предметів, а також студентів, які навчаються на інженерних факультетах, розмір мінімальної стипендії встановлено на рівні 1400 грн, а підвищеної - 2360 грн.

Читайте також: Бюджет України на 2017 рік: названі 10 важливих цифр
З 2017 р. стипендії виплачуватимуться на рейтинговій основі: в першу чергу буде враховуватися успішність студентів і їх соціальне становище.
У той же час в Кабміні уточнили, що це рішення може бути змінено і доопрацьовано з урахуванням позиції зацікавлених відомств.
Нагадаємо, в 2016 р. розмір академічної стипендії в українських вишах 3-4 рівня акредитації становив 825 грн, підвищеної - 930 грн. Розмір соціальної стипендії для студентів вищих навчальних закладів - 1 989 грн.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні з 1 грудня зросла мінімальна зарплата та прожитковий мінімум, відповідно до закону про державний бюджет на 2016 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?