В Україні підвищили мінімальну зарплатню і прожитковий мінімум: названі цифри
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні підвищили мінімальну зарплатню і прожитковий мінімум: названі цифри

В Україні підвищили мінімальну зарплатню і прожитковий мінімум: названі цифри
Джерело:  online.ua

В Україні з 1 грудня підвищуються мінімальна зарплата і прожитковий мінімум, відповідно до закону про державний бюджет на 2016 рік.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Прожитковий мінімум підвищується до 1600 грн на 10,1%.
При цьому, з урахуванням податків, мінімальний заробіток українців складе 1444 гривні.
Читайте також: Курс гривні в Україні штучно знижують заради двох цілей - економіст
Також підвищується мінімальна пенсія - на 117 грн. У зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для тих, хто втратив працездатність, пенсія підвищується до 1247 грн проти нинішнього рівня в 1130 грн.
Як повідомляв ONLINE.UA, рішення Кабміну про збільшення мінімальної зарплати українців з 2017 року до 3200 гривень не відповідає стану економіки і може спровокувати зростання інфляції, вважає відомий економіст, глава Комітету економістів України Андрій Новак.


При цьому віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що, незважаючи на підвищення рівня мінімальної зарплати до 3200 грн, з урахуванням податків і інших відрахувань українці отримуватимуть мінімум 2500 грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?