В Україні підвищили ціни на електроенергію: опублікований документ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні підвищили ціни на електроенергію: опублікований документ

В Україні підвищили ціни на електроенергію: опублікований документ
Джерело:  online.ua

З 1 липня оптово-ринкова ціна на електроенергію зросте на 1,8% .
Рішення про це прийняла Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook експерта в галузі енергетики Андрія Геруса.
Читайте також: Знову подорожчання: українців "обрадували" новим комунальним сюрпризом
Прогнозна оптова ринкова ціна на електроенергію була встановлена ​​на рівні 1353,66 грн / МВт-год з розбивкою на квартали. Так, в перших двох кварталах ціна становить 1341,57 грн / МВт-год, в той час як в 3-4 кварталах, - 1365,72 грн / МВт-год.
"Вчора НКРЕКУ таки підняла оптову ринкову ціну е / е. Просто зробили так, щоб ніхто нічого не зрозумів. Отже, ціна електроенергії піднята з 1 липня на 1,8%. 1,8% за 2 квартали - це навіть більше, ніж 1 % за 3 квартали. Піднімають ціну та ще й самі бояться робити це публічно і зрозуміло. Навіть побоялися це озвучити на засіданні НКРЕКУ", - написав Герус.
"Ми будемо оскаржувати цю постанову в суді. І, думаю, на когось чекають кримінальні справи", - додав він.



Як повідомляв ONLINE.UA, з 1 березня ціна на електроенергію в Україні піднялася на 26%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?