В Україні почали працювати табори для полонених окупантів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні почали працювати табори для полонених окупантів

В Україні почали працювати табори для полонених окупантів
Джерело:  online.ua

Генпрокурор України Ірина Венедіктова заявила, що в Україні почали працювати табори для полонених військових російської окупаційної армії.

Джерело: BBC

Що відомо про табори для полонених російських окупантів 

Вже є. Ми над цим попрацювали. Вони є, тому що цього, знову ж таки, вимагає Женевська конвенція. Я хочу, щоб ми були дуже відкриті. Ми працювали в межах міжнародного гуманітарного права, нашого національного законодавства і не переходили якісь межі, щоб потім до нас були питання, - зазначила Венедиктова.

За словами генпрокурора, будь-яка допомога, включаючі медичну, надається полоненим російським військовим майже на тому ж рівні, що й українським воякам.

Тому я вважаю, що ми себе проявляємо як цивілізована країна, яка дає відсіч агресору, але сама не стає агресором, - зазначила генпрокурор.

При цьому вона зазначила, що Україна поки що не може притягнути до відповідальності кремлівського диктатора Володимира Путіна, оскільки в нього є імунітет як в чинного президента РФ.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Я думаю, що всі люди в нашій країні, в Україні, і багато людей за її межами, в країнах, які є нашими партнерами і підтримують нас, розуміють, що президент Путін - це головний воєнний злочинець ХХІ сторіччя. Чи можемо ми розпочати процес його притягнення до відповідальності в Україні? На жаль, ні. Він має функціональний імунітет (українські правоохоронці не можуть повідомити про підозру президентові іншої країни), - зазначила Венедиктова.

Проте генпрокурор додала, що окрім українських судів, є також міжнародні авторитетні судові органи, зокрема, Міжнародний суд в Гаазі, де Путіна дійсно можуть змусити відповідати за страшенні злочини, скоєні його окупаційною армією в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?