В Україні почали процес над одіозним сепаратистом
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні почали процес над одіозним сепаратистом

В Україні почали процес над одіозним сепаратистом
Джерело:  ГПУ

Одіозний проросійський сепаратист Павло Губарєв став фігурантом спеціального досудового розслідування, яке повинно закінчитися заочним вироком.
Відповідне рішення прийняли в Генпрокуратурі, яка погодила клопотання слідчих СБУ про початок цієї процедури, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГПУ.
Павло Губарєв, який був лідером так званого "Народного ополчення Донбасу" і самозваним "Народним губернатором Донеччини", підозрюється за цілою низкою статей Кримінального кодексу.
Зокрема, йому інкримінують "публічні заклики до зміни і повалення конституційного ладу і захоплення державної влади", "умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України", "створення і управління терористичною організацією" і "організацію масових заворушень".

Читайте також: У Донецьку чекали, що його забере Росія, а Губарєв влаштовував мракобісся - Денис Казанський про початок війни
За даними ГПУ, дії Губарєва паралізували роботу держустанов на Донбасі і зумовили створення так званої ДНР.
Відзначимо, що до початку бойових дій на Донбасі Губарєв був приватним підприємцем, який обслуговував свята. Зокрема він виступав в ролі Діда Мороза.
Раніше в інтерв'ю ONLINE.UA журналіст Денис Казанський розповів, як Павло Губарєв спровокував початок війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?