В Україні почали видавати пластикові паспорти
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні почали видавати пластикові паспорти

В Україні почали видавати пластикові паспорти
Джерело:  Укрінформ

Міграційна служба 11 січня почала видачу паспорта громадянина України у вигляді безконтактної пластикової карти (так званої ID-картки) для осіб, які досягли 16-річного віку і отримують паспорт уперше. Громадянам, які захочуть замінити свої паперові паспорти на ID-карти, треба ще дочекатися ухвалення відповідного закону народними депутатами, пише Укрінформ.
За словами голови Державної міграційної служби Максима Соколюка, паспорт у вигляді безконтактної пластикової карти значно більш захищений від підробки і призначений для підтвердження особи та її громадянства на території України.
ID-карта матиме вбудований електронний безконтактний чіп, на який будуть записуватися персональні та біометричні дані власника документа, у тому числі місце проживання і сімейний стан. Внесення цифрового підпису, ідентифікаційного коду та іншої інформації, за даними голови ДМС, технічно можливо, але вимагає законодавчого регулювання.
Як повідомлялося раніше, Міграційна служба 11 січня починає видачу паспорта громадянина України у вигляді безконтактної пластикової карти, так званої ID-картки для осіб, які досягли 16-річного віку і отримають паспорт вперше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?