В Україні почнуть виготовляти вакцину CoronaVac
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні почнуть виготовляти вакцину CoronaVac

В Україні почнуть виготовляти вакцину CoronaVac
Джерело:  online.ua

Виробництво планують почати у першому-другому кварталі 2022 року в Харкові.

Джерело: Суспільне

Плани з виготовлення вакцини CoronaVac

Директор департаменту з розвитку групи "Лекхім" Михайло Ренський розповів, що вже 3 січня вони отримають попередньо наповнені шприци.

Потім проведуть випробування та монтаж необхідного обладнання. Але виробництво не розпочнуть поки Держлікслужба України не ліцензує дільницю виробництва. Наступним кроком буде повноцінне виробництво та розлив вакцини CoronaVac.

Готуватися до місцевого виробництва вакцини почали в минулому році.

Проєктування почалось у березні торік: були проведені монтажні і будівельні роботи, закуплено обладнання. Очікуємо інспекцію, ліцензування, потім необхідні будуть процедури, щоб отримати відповідні дозволи, і тоді вакцина піде у виробництво. Думаю, перший — другий квартал 2022-го року зможемо вийти на фінішну пряму, – повідомив Ренський.

Враховуючи потужність виробництва, підприємство може виробляти близько 10 млн доз на рік, проєктна потужність становить 24 млн доз.

Про закуповування вакцини Міністерством охорони здоров’я України поки не йдеться. Проте компанія очікує, що це відбудеться.

Ренський розповів, що в Україні є власні напрацювання вакцини від COVID-19, проте вони далеко неготові. Вони ще не пройшли клінічні випробування.

Це спонукало українське виробництво локалізувати вже готову вакцину: вона вироблятиметься в Китаї та у великих об’ємах постачатиметься в Україну для подальшого розливу.

Вакцини будуть надходити у спецбоксах з дотриманням холодового режиму від 2 до 8 градусів.

Об’єм попередньо наповнених шприців — це доза 0.5 мілілітрів. Для споживача і медперсоналу зручно: шприц попередньо наповнений, знімається лише упаковка, ковпачок , проводиться вакцинація і все, – каже Михайло Ренський.

Фото - Flickr.com

Вакцинація в Україні

Нагадаємо, що нещодавно міністр МОЗ Віктор Ляшко пояснив різницю між бустерною та додатковою дозою.

Бустерна доза — це доза, яку вводять, щоб посилити ефективність вакцини, яка з часом знижується. Додаткова доза — це доза, яку вводять, щоб убезпечити людей, у яких через важкі хвороби дві дози вакцини можуть не дати належного захисту, — підкреслив Ляшко.

Зараз в Україні вакциновано 28 052 325 людей. З них першу дозу отримали14 605 033 громадян.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?