В Україні подорожчала реєстрація автомобілів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні подорожчала реєстрація автомобілів

В Україні подорожчала реєстрація автомобілів
Джерело:  online.ua

З 1 січня 2021 року в Україні підвищили прожитковий мінімум, тому всі прив'язані до нього виплати і збори зросли. Зокрема, подорожчала реєстрація автомобілів через підвищення суми збору обов'язкового державного страхування. Скільки тепер доведеться заплатити за реєстрацію авто, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Головного сервісного центру МВС.

"Змінено розмір прожиткового мінімуму, а разом з ним і обсяги збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації легкового автомобіля", - йдеться в повідомленні МВС.

Відзначається, що українцям, які реєструють автомобіль вартістю до 374 550 гривень доведеться заплатити збір 3% від вартості машини, за автомобілі вартістю від 374 550 гривень до 658 300 гривень - 4% збору, за автомобілі вартістю понад 658 300 гривень доведеться сплатити 5% збору .

Важливо нагадати, що в 2021 році українцям також доведеться виплатити податок на транспортний засіб, якщо їх автомобіль коштує дорожче 2,25 млн гривень (не менше 375 мінімальних зарплат) і з року його випуску пройшло не більше п'яти років. Платнику податків повідомлення про сплату суми податку і відповідні платіжні реквізити будуть відіслані відповідним органом. Якщо ж власник такого авто не заплатить податок протягом 60 днів, сума стягнення буде рости. Якщо заплатити в перші 90 днів, то сума штрафу зростає на 10%, після 90 днів - на 20%. Крім того, автомобіль або інше майно можуть заарештувати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що зміниться в житті українців з січня 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?