В Україні помер відомий письменник
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні помер відомий письменник

В Україні помер відомий письменник
Джерело:  online.ua

На Тернопільщині помер відомий український письменник Петро Сорока. Літератор пішов з життя у віці 62 років.

Про смерть Петра Сороки повідомили його колеги в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Друзі, колеги і читачі Петра Сороки висловлюють масову скорботу по літератору в соцмережах. Вони не можуть повірити в раптову смерть Петра Івановича.

Петро Сорока народився в січні 1956 року в Тернопільській області. Він закінчив філологічний факультет Тернопільського педіснстітута. Також у Петра Івановича була медосвіта - перед вузом він закінчив Кременецьке медучилище.

Петро Сорока з 1994 року є членом Національної спілки письменників України. З 2001 року він викладав в ТНПУ літературу. Поряд з цим Петро Іванович керував обсластним літературно-просвітницьким товариством "Галицько-Волинське братство", був засновником і редактором видавничого товариства "Пегас" і приватного видавництва "СорокА".

На рахунку Петра Сороки є десятки художніх книг - поетичних збірок, книжок для дітей та прози. Також він є володарем десятка літературних премій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні помер відомий хореограф.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?