В Україні презентували незвичайний фільм про АТО: з'явилося відео
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні презентували незвичайний фільм про АТО: з'явилося відео

В Україні презентували незвичайний фільм про АТО: з'явилося відео
Джерело:  vlasno.info

У неділю, 9 квітня, у Вінниці презентували незвичайний фільм про АТО, змонтований з роликів, знятих самими учасниками подій прямо на передовій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Vlasno.info.
Кінострічка складається з п'яти серій і називається "Позивний Зеніт" – у ній розповідається про бої біля Донецького аеропорту. Більшість авторів відео – службовці зведеного загону Військово-повітряних сил, які утримували висоту "Зеніт".
"Фільм розповідає, як жили та воювали бійці-добровольці зведеного загону Повітряних Сил, які утримували позиції між Авдіївкою та Донецьким аеропортом. Вони викликали вогонь на себе, щоб полегшити становище "кіборгів". Герої фільму розповідають про життя в окопах, про побратимів, яких вже немає, про ворога, людяність, Мінські домовленості і про те, що доводиться переживати під час обстрілу", - розповіли журналісти.
Читайте також: Фільм про "кіборгів": в мережі з'явилося цікаве відео зі зйомок
За словами полковника ВПС України Богдана Бондаря, бойовики називали захисників "Зеніту" польським спецназом.
"Після обстрілу під Тоненьким з 9 машин з одягом та продуктами вціліло лише чотири. Я залишився з одним рюкзаком. Волонтери привезли нам польські куртки. А вже на наступний день по інтернету пішла інформація, що серед захисників позиції "Зеніт" - польський спецназ", - пригадав він.
При цьому в зведений загін йшли кадрові офіцери ВПС і були в ньому звичайними солдатами-добровольцями.


Вони утримували висоту "Зеніт" більше року, хоча за цей час змінилося сім ротацій. Герої фільму зізнаються, що найстрашніше було потрапити в полон або повернутися додому "рослиною".
Як очікується, фільм "Позивний Зеніт" буде показаний в шести містах України. У Вінниці кінофільм демонструватимуть до 13 квітня у кінотеатрі "Родина".
Як повідомляв ONLINE.UA раніше відомий український актор та режисер повідомив, що виконав свою обіцянку, дану 2,5 роки тому, і зняв фільм про захисників Донецького аеропорту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?