В Україні припинили діяльність другого за популярністю в світі торрент-трекера: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні припинили діяльність другого за популярністю в світі торрент-трекера: опубліковано відео

В Україні припинили діяльність другого за популярністю в світі торрент-трекера: опубліковано відео
Джерело:  itc.ua

Співробітники української кіберполіції разом з американськими колегами припинили роботу міжнародного торрент-трекового ресурсу, який посідав друге за популярністю місце в світі.
Про це повідомили представники Кіберполіції України, передає ONLINE.UA з посиланням на  itc.ua.
«Ми встановили, що організаторами незаконного бізнесу були українці, які налагодили роботу ресурсу з орієнтацією на англомовних клієнтів. Ми змогли повністю ідентифікувати всіх учасників цього незаконного бізнесу і притягнути їх до відповідальності», – повідомив заступник начальника управління Департаменту кіберполіції Сергія Кропива.
Також він додав, що в 2016 році українські правоохоронці провели дві спільні міжнародні операції з поліцейськими з Великобританії і США.
У вересні-жовтні була реалізована одна з цих операцій.
Кропива додав, що киберполіція також тісно співпрацює з правовласниками та партнерами з різних країн світу, що дає можливість вчасно виявляти, документувати і притягати до відповідальності осіб, які вчиняють злочини у сфері авторського права.



У свою чергу, перший секретар посольства США в Україні з питань інтелектуальної власності Дональд Траунсенд подякував українській поліції за успішну роботу.


«Ми вдячні кіберполіцейським за нещодавно проведену роботу з протидії сайтам піратів, через які поширювався як український, так і американський контент. Ми очікуємо подальших позитивних зрушень у співробітництві з українськими поліцейськими. Маю надію, що результати цієї співпраці допоможуть у розвитку бізнесу та інвестиційного клімату в Україні», – повідомив він.


Варто додати, що, на думку журналістів, українським і американським кіберполіцейським вдалося припинити роботу трекера KickassTorrents.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше Україна була названа однією з найбільш піратських країн за версією Міністерства торгівлі США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?